Wie kookt er…

Pino Di Matola is uw chefkok en tevens de eigenaar van Restaurant Sorrentino. Hij is goed voor inmiddels meer dan 35 jaar ervaring in de Italiaanse keuken. Het bereiden van authentieke Zuid-Italiaanse gerechten zit het als ware in zijn bloed. In zijn familie worden recepten van generatie op generatie doorgegeven. Maar restaurant Sorrentino blijft niet haken in het verleden.

Naast de authentieke gerechten kookt Pino ook moderne gerechten, zoals de Fagottini di pere. Deze pastasoort is gevuld met peer en romige kaas. Ondenkbaar in de authentieke keuken, maar al sinds 2014 één van de bestsellers van Sorrentino.

Bekijk ons met zorg samengesteld menukaart waarmee wij Italië iets dichter bij Enschede brengen.

DE NAAM…

De naam ‘Sorrentino’ is met zorg gekozen. Het is de familienaam van de moeder van Pino. Nonna Rosa Sorrentino was afkomstig uit de prachtige plaats Sorrento. Dit stadje is met name bekend om de vele citroengaarden. De citroenen groeien juist daar zo goed omdat de vulkanische grond erg vruchtbaar is. Nonna Rosa is destijds bekend geworden met het bakken van authentieke Napolitaanse pizza’s. Zij verkocht deze op een handkar nadat de pizzeria van haar man in de oorlog is afgebrand.

RESERVEER EEN TAFEL    IN ONS RESTAURANT

Zeker zijn van een tafeltje? Reserveer online uw tafel bij Sorrentino.

BEZORGEN   EN AFHALEN MOGELIJK

Wilt u liever thuis heerlijk Italiaans genieten van Sorrentino?